BTW teruggave zonnepanelen

Aanmelden als ondernemer?

U hoeft zich niet aan te melden als ondernemer als het te betalen btw-bedrag per kalenderjaar € 1.345 of minder is. Als u zich niet aanmeldt als ondernemer, kunt u de btw die aan u in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen niet terugkrijgen.

Wilt u de btw die aan u in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugkrijgen? Dan moet u zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer.

Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0504040418.

Pensioenbrief per 1 januari 2015

Pensioenbrief WEER aanpassen!!

De wet VMO is door de Eerste Kamer. Het eerder gesloten Pensioenakkoord is een feit.
Bent u DGA is het wederom noodzakelijk uw pensioenbrief aan te passen.
Houd hier rekening mee. Zorg dat u contact hierover opneemt met uw financieel adviseur!

Regeling voor onverwachte schuld uit een erfenis

Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) komt erfgenamen tegemoet die te maken krijgen met een onverwachte schuld uit een erfenis, waarvoor zij met eigen geld aansprakelijk worden. Voorwaarde is wel dat de erfgenamen niets te verwijten valt: zij kenden de schuld niet en konden er ook niet van op de hoogte zijn. Dit staat in een wetsvoorstel dat voor advies naar verschillende instanties is gestuurd.

Lees verder

Illegale sigarettenfabriek ontdekt

De FIOD heeft donderdag in samenwerking met de politie en Douane een draaiende illegale sigarettenfabriek in een loods in Aalsmeer aangetroffen. Negen verdachten zijn in de loods aangehouden op verdenking van illegale sigarettenproductie en illegale sigarettenhandel. Daarnaast heeft de FIOD 3600 kilo bereide tabak, verpakkingsmateriaal en 2,3 miljoen sigaretten in beslag genomen.

Lees verder