Illegale sigarettenfabriek ontdekt

De FIOD heeft donderdag in samenwerking met de politie en Douane een draaiende illegale sigarettenfabriek in een loods in Aalsmeer aangetroffen. Negen verdachten zijn in de loods aangehouden op verdenking van illegale sigarettenproductie en illegale sigarettenhandel. Daarnaast heeft de FIOD 3600 kilo bereide tabak, verpakkingsmateriaal en 2,3 miljoen sigaretten in beslag genomen.

Apparatuur

In de loods was alle apparatuur aanwezig om op grote schaal sigaretten te produceren en verpakken. Er was een aparte generator in de loods om de stroomtoevoer voor de fabriek te regelen. De verdachten woonden en werkten in de loods. In de loods werden slaapvertrekken aangetroffen.

De FIOD onderzoekt de zaak en is gestart met de ontmanteling van de fabriek. Alle apparatuur wordt in beslag genomen en de sigaretten worden vernietigd. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Wanneer de sigaretten op de Nederlandse markt waren terechtgekomen dan zou vermoedelijk ongeveer €4,8 miljoen aan accijns zijn ontdoken.

Concurrentievervalsing

Het is de vierde keer dat in Nederland een sigarettenfabriek is aangetroffen. Wanneer nagemaakte sigaretten op de markt komen, verstoort dat de reguliere markt en het is concurrentievervalsend. Daarnaast is er een aanzienlijk gevaar voor de gebruikers omdat in deze nagemaakte producten vaak inferieure en gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt.

 

28 thoughts on “Illegale sigarettenfabriek ontdekt

  1. Hi everyone!, greetings, I just notice that people have alive discussion here.
    I am looking for someone with an experience of MAKING MONEY ONLINE? I made some cash with 999Webdesign.com and ITUNES before but not much. My friend has suggested to purchase a business websites ebay at flipper.top (here is URL if you are lazy to type it, http://flipper.top/ – direct link – “INTERNET BUSINESS FOR SALE”) – I hope it can work! It looks like they are making good MONEY MAKING SITES. Don’t you mind share your opinion and experience? I was not able to find a good looking
    FREE AFFILIATE WEBSITE and flipper.top sounds affordable. Many thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.